Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: Više od 100 prekršaja kod prevoznika čiji se autobus prevrnuo u Bugarskoj - | K-013 Portal

MUP: Više od 100 prekršaja kod prevoznika čiji se autobus prevrnuo u Bugarskoj

autobus, bugarska, saobracajna nezgoda

 Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) utvrdilo je tokom nadzora prevoznika, čiji se autobus sa srpskim turistima prevrnuo 14. avgusta u Bugarskoj, kada je povredjeno 28 srpskih državljana, više od 100 prekršaja za koje je predvidjena ukupna novčana kazna od gotovo četiri miliona dinara, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, 99 prekršaja otkriveno je kod pravnog lica – vlasnika vozila, jer su utvrdjeni prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, za koje je predvidjena novčana kazna od 3,51 milion dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrdjena su još četiri prekršaja iz istog zakona, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga ukupne novčane kazne od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz dece, dodaje se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.