Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbačena krivična prijava protiv Milorada Grčića jer je bio "samo" generalni direktor - | K-013 Portal

Odbačena krivična prijava protiv Milorada Grčića jer je bio "samo" generalni direktor

krivicna prijava, milorad grcic

Bivši vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić neće odgovarati zbog kolapsa u EPS-u, i odbačena je krivična prijava protiv njega, saznaje list Nova.

"U obrazloženju odluke se navodi da se zbog nesavesnih radnji, koje Ministarstvo energetike u svojoj prijavi pripisuje Grčiću, već vode postupci protiv njegovih potčinjenih službenika, kao i da ne postoje dokazi da je on bio njihov saučesnik - samo generalni direktor", piše Nova.
 
 
Da je krivična prijava protiv Milorada Grčića odbačena potvrđeno je za Euronews Srbija u Tužilaštvu za organizovani kriminal.
 
Ministarstvo rudarstva i energetike, kako je ranije saopšteno, podnelo je krivičnu prijavu protiv Grčića zbog sumnje da je iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja nesavesno postupao u vršenju službe.
 
Krivna prijava podneta je i protiv još četiri osobe iz EPS - Rudarski basen Kolubara.
 
Mihajlović: Ako je prijava povučena - to nije ni logično, ni pravedno
 
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da to ministarstvo nije još uvek dobilo informaciju da je povučena krivična prijava protiv Milorada Grčića.
 
"Nismo videli zvaničan odgovor, videli smo to po novinama ali znate šta, možda je ta odluka po nekom pravu ali nikako nije ni po zdravoj logici ni po pravdi", rekla je ona za televiziju Prva.
 
Mihajlović je podsetila da je resorno ministarstvo predalo Tužilaštvu za organizovani kriminal tu krivičnu prijavu zato što Grčića, kako je kazala, "smatramo, kao generalnog direktora, vrlo odgovornim za situaciju koja se dešavala u EPS-u svih ovih godina".
 
"On je bio prvo direktor rudarskog kopa, pa je onda bio generalni driektor EPS-a i mi danas plaćamo ove milijarde, verujte, jednim delom zbog jako lošeg upravljanja EPS-om i to ne kaže Zorana, to kaže Fiskalni savet, to kažu svi sada", rekla je ona.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.