Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija pronašla migrante, municiju i oružje kod Subotice - | K-013 Portal

Policija pronašla migrante, municiju i oružje kod Subotice

migranti,krijumčari, oružje

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija danas je na području Jasenovačke šume u Subotici pronašla 60 iregularnih migranata i zaplenila oružje i municiju. Među pronađenim migrantima, otkriveno je lice za koje se sumnja da je pre dva meseca ranilo jednu osobu iz vatrenog oružja, kao i 20 bezbednosno interesantnih osoba.

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla dve automatske puške, tromblonski nastavak za automatsku pušku i oko 200 komada municije.

Iregularni migranti biće prebačeni u prihvatne centre, dok će lice za koje se sumnja da je počinilo krivično delo biti privedeno nadležnom tužilaštvu, a protiv bezbedno interestanih lica biti preuzeti mere u skladu sa zakon.

Akcija je sprovedena u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.