Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšeni policajci, koristili službeno oružje bez odobrenja - | K-013 Portal

Uhapšeni policajci, koristili službeno oružje bez odobrenja

policajci, hapsenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Akcija je izvedena u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, BIA i policijskim službenicima PU Sremska Mitrovica, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a uhapšeni su policijski službenici Jedinice za obezbeđenje M. T. (1984) i M. L. (1973), građani M. M. (1984), S. R. (1980), S. P. (1990) i strani državljanin T. L. (1988).

Policija je zatekla osumnjičene na jednom strelištu u Novom Slankamenu gde su bez odobrenja Ministarstva unutrašnjih poslova koristili opremu i službeno naoružanje, automatske puške, pištolje i municiju, koji su u vlasništvu MUP-a.

Kako se sumnja, M. T. i M. L. su opremu i naoružanje bez odobrenja izneli iz službenih prostorija policije i ostalim osumnjičenima omogućili korišćenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.