Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO: Požar na gradilištu Linglonga - "poslednje, dramatično upozorenje" - | K-013 Portal

VIDEO: Požar na gradilištu Linglonga - "poslednje, dramatično upozorenje"

pozar, linglong, zrenjanin

Na gradilištu kompanije Linglong u Zrenjaninu sinoć je izbio požar.

Kako prenose mediji, požar je izbio na jednoj od drvenih skela.

Portalu Autonomija je iz Vatrogasne stanice Zrenjanin rečeno da su požar gasila četiri vatrogasna vozila i deset vatrogasaca.

Građanski preokret iz Zrenjanina opisuje jučerašnji požar kao "poslednje, dramatično upozorenje da je neophodno zaustaviti izgradnju te fabrike i sprečiti ekološku katastrofu i druge negativne posledice koje su izvesne ako joj se dozvoli početak proizvodnje".
 
Ovaj pokret podseća da je u Linglongu bilo i drugih primera kršenja zakona u oblasti građevinarstva i zaštite životne sredine, kao i nehumanog tretmana angažovanih radnika. 
 
 
"Zbog dešavanja na gradilištu Linglonga u Zrenjaninu do sada su tužilaštvu podnošene krivične prijave zbog nelegalne gradnje, trgovine ljudima, zlostavljanja životinja i ugrožavanja sigurnosti. Upravnom sudu je podneto više tužbi protiv gradskih i pokrajinskih organa koji su Linglongu izdavali različite dozvole i saglasnosti uz kršenje zakona", navodi se u saopštenju Građanskog preokreta. 
 
Podsećaju na zaključak pravne analize advokata Dušana Prijića da "fabrika autoguma Linglong u Zrenjaninu ne ispunjava uslove za dobijanje upotrebne dozvole", kao i na katastrofalni požar u Linglong fabrici na Tajlandu 2015. godine. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.