Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website K-013 Reporteri: Divljač na putu je zaštićenija i važnija od biciklista - | K-013 Portal

K-013 Reporteri: Divljač na putu je zaštićenija i važnija od biciklista

biciklisti, saobraćajni znak

Više biciklista, koji voze iz Pančeva prema Jabuci, ukazali su na problem sa kojim se svakodnevo susreću.

"Zašto od nadvožnjaka na Jabučkom putu prema Utvi i Severnoj zoni i dalje prema Jabuci, ne postoji ni jedan znak koji upozorava vozače motornih vozila da se na toj deonici često nalaze biciklisti, dok je znak koji upozorava na divljač na puti postavljen posle kružnog toka iz pravca Pančeva i na izlazu iz Jabuke prema Pančevu?

Na osnovu znakova ispada da je divljač važnija od biciklista, a biciklisti se na ovoj deonici mogu sresti u toku cele godine, a pogotovo u letnjim mesecima, dok je divljač, divlje svinje, lisice, srne... retko ko video na putu.

Ako je izgradnja biciklističke staze na ovoj deonici komplikovana i skupa, svakako bi se na nekoliko mesta mogli postaviti znakovi koji upozoravaju na bicikliste na putu, kako bi vozači automobila, kamiona i autobusa više pažnje obratili na bicikliste a ujedno i shvatili da su i biciklisti ravnopravni učesnici u saobraćaju i da imaju pravo da koriste kolovoz", kaže se u pismu upućenom redakciji portala K-013. 

Kako bi proverili sve ove navode i dobili odgovore, pokušali smo da kontaktiramo Slaveta Bojadžievskog direktora JP "Urbanizam" , koje je između ostaog zaduženo i postavljanje saobraćajne signalizacije, ali od njega za sada ni traga ni glasa. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.