Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evo kako da junetina bude mekša nego ikada pre - | K-013 Portal
junetina, mekana junetina

Evo kako da junetina bude mekša nego ikada preU nastavku teksta saznajte kako da junetina bude savršeno mekana.

Često se desi da iako ste kupili najkvalitetniji komad mesa, nakon pripreme ono bude žilavo i teško se žvaće. Ako želite da vam se komad junetine koji ste ispekli topi u ustima isprobajte trik s kivijem ili limunom. Naime, ovo voće deluje na tkivo u mesu i razgrađuje žile, pa ono postaje izuzetno mekano. Samim tim ćete skratiti vreme provedeno pored šporeta, jer će se meso brže termički obraditi.

Ako želite da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme da odstoji. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, napravite sve kao što ste planirali, pa dodajte kivi nekih sat, dva pre pripreme. Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme. Sličan učinak ima i ananas.

Limun ili sirće
Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u marinadi sa sirćetom moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo. Nakon što je odležalo u ovim rastvorima spemite ga na uobičajan način.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.