Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 01. jun - 46.EX TEATAR FEST: Pozorišna predstava "Žudnja" u Apolu - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

01. jun - 46.EX TEATAR FEST: Pozorišna predstava "Žudnja" u Apolu01. jun - 46.EX TEATAR FEST: Pozorišna predstava Žudnja u Apolu

Predstava "Žudnja" nastala je kao direktan odgovor na potrebu. Potebu autora. Potrebu zajednice. Potrebu pozorišta.

Sadržaj predstave nastao je dekomponovanjem i ponovnim komponovanjem osnovnog teksta, dok autori predstave stoje pred vama i sa vama dele svoje sadržaje: poetske, ispovedne i lične, referušići se na komad «Žudnja», ali i na druge Sarine drame i njenu biografiju. 

Više o predstavi pročitajte na: http://reflektorteatar.rs/zudnja/

Koncept i režija: Vojislav Arsić

Umetnička savetnica: Milena Bogavac

Ko-autori i izvođači: Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović i Uroš Novović

Montaža zvuka i orginalna muzika: Ivan Mirković Bambi (Marko Nastić – Ljubav)

Produkcija: Maja Josić, Jovana Janjić i Aneta Goranović

PR i protokol: Marina Ugrinić i Aleksandra Babić

Dizajn: Sanja Drakulić

Priprema za štampu: Marko Zuber

Fotografije: Jelena Janković

Video: Ivan Stojiljković

Majstor tona i svetla: Slobodan Lazarević 

Produkcija: KC Grad, Centar E8 I KPGT

Podrška: FOUR DOTS, Eurofoam

Tehnička podrška: Production Pool Sara Kejn, savremena engleska dramaturškinja, preminula je nakon dva uzastopna pokušaja samoubistva, sa samo 28 godina. Njene drame su svedočanstvo o duhovnoj praznini čoveka, o tragediji empatije u kapitalističkom svetu i izmenjenim vrednostima koje nam sistem nalaže. Biografija Sare Kejn je poput biografija tragičnih rok velikana. Za 28 godina života napisala je pet drama zbog kojih su je isprva osporavali i vređali, da bi je kasnije svrstali među najvažnije autore s kraja 20. veka. Za njeno dramsko stvaralaštvo, vezuju se epiteti: brutalizam, surovost, zastrašujuće do usijanja, ekstremne emocije... Pisci njenih biografija kažu da nikad nije postala pesnikinja. Publika u njenim dramama prepoznaje poeziju. Iako njeni komadi predstavljaju prekretnicu u angažovanom savremenom pozorištu, javnost je često, malograđanski, više zainteresovana za njen lični život ispunjen razočaranjem, depresijom i samoubistvom, nego za anarhiju duše o kojoj je pisala.

Preslikavajući medijski senzacionalizam na pozorište, Sara Kejn prikazuje trivijalnog, otupelog čoveka koga još jedino smrt može da uzbudi. O tome piše Sara Kejn, autentično, šekspirovskim jezikom, izazivajući kod pojedinaca u publici teško dostižnu katarzu.

«Žudnja» je prvi put izvedena 1998. godine u Edinburgu. Tekst je u početku predstavljen pod autorskim pseudonimom Marie Kelvedon. Sara je koristila pseudonim kako bi se izbegla uticaj svoje reputacije vezane za nasilje iz predhodnih drama.

Datum: 01.jun
Vreme: 21:00h
Mesto: Dvorana Apolo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.