Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 01.jun - 6.BUDI: „Učenje je igra” – predavanje za odrasle i radionica za decu - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

01.jun - 6.BUDI: „Učenje je igra” – predavanje za odrasle i radionica za decu6.BUDI: „Učenje je igra” – predavanje za odrasle i radionica za decu

Predavanje za odrasle dr Ranka Rajovića (u izabinskom prostoru Kulturnog centra ) i radionica za decu Uroša petrovića „Učenje je igra” (u Gradskoj biblioteci) održavaju se u sredu, 1. juna u 18 sati. Tom prilikom, predstaviće se NTC.

NTC sistem učenja je specijalizovani program namenjen kako roditeljima, vaspitačima, nastavnicima, tako i deci u vrtićima i školama. NTC program je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja. U kreiranju programa učestovali su stručnjaci iz različitih država. NTC sistem učenja se primenjuje po gradovima u celoj Srbiji, ali takođe i po držvama u regionu (Makedonija, Crna Gora, BiH, Hrvatska i Slovenija).

U kreiranju programa učestvovao je međunarodni tim stručnjaka (Italija, Češka, Singapur, SAD i Srbija) iz nekoliko oblasti: neurofiziologija, pedagogija, psihologija, pedijatrija i defektologija. Program se sprovodi u 14 država Evrope uz podršku Ministarstva obrazovanja (Srbija, Slovenija, Češka i Crna Gora), UNICEF-a (BiH) i obrazovnih institucija (Hrvatska, Norveška, Italija, Rumunija…).

Autor programa dr Ranko Rajović, lekar specijalista interne medicine, niz godina se bavio istraživanjima u oblasti neurofiziologije i neuroendokrinologije. Član je komiteta Mense International za darovitu decu i saradnik je UNICEF-a.

Koautor programa je Uroš Petrović, dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrade Zmajevih dečijih igara 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu.

U nastavku programa pogledajte premijeru predstave "Futur ljubavi", večeras u 19 sati na Sceni Kulturnog centra Pančeva, ulaz slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.