Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 04. jul - Izložba slika Vojkana Morara i Kacumija Cuđija u Narodnom muzeju Pančevo | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

04. jul - Izložba slika Vojkana Morara i Kacumija Cuđija u Narodnom muzeju Pančevo04. jul - Izložba slika Vojkana Morara i Kacumija Cuđija u Narodnom muzeju Pančevo

Izložba slika manjih formata pančevačkog umetnika Vojkana Morara i japanskog slikara Kacumija Cuđija biće otvorena u utorak, 4. jula, u 19 sati u Narodnom muzeju Pančevo.

Vojkan Morar minucioznom tehnikom dočarava paralelni svet anđela i svet onostranog. Vizijom fantaste, istrajno, psihodelično multiplicira figure i uranja ih u boju. One često poput praska iskaču iz površine platna, pokazujući umetnikovu potrebu za dodatnom dimenzijom. Kacumi Cuđi slika stilizovane predstave urbanog života, a kao metaforu prisustva života u usnuloj arhitekturi, obično postavlja figuru životinje, najčešće ribu ili mačku, u centar svojih kompozicija. Linearna senzibilnost usklađena je sa nežnim prelazima pastela, koji mu omogućava bogatstvo valera, navodi se u saopštenju.

Vojkan Morar i Kacumi Cuđi su se upoznali na likovnoj koloniji, koju organizuje Muzej naivne i marginalne umetnosti iz Jagodine. Saradnju su nastavili kroz zajednička izlaganja u okviru Trijenala i Bijenala u istom muzeju, a nedavno se Morar u Japanu predstavio sa dve izložbe u Japanu.

Radionice slikanja za decu biće organizovane u sredu, 5. jula, u Muzeju, a vodiće ih ova dva umetnika.

Izložba će biti otvorena do 4. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.