Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 04.maj - 12.maj: Izložba crteža, karikatura i pastela „Sećanje na Dragoslava Kanjevca” - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

04.maj - 12.maj: Izložba crteža, karikatura i pastela „Sećanje na Dragoslava Kanjevca”Izložba crteža, karikatura i pastela „Sećanje na Dragoslava Kanjevca”

Izložbu crteža, karikatura i pastela „Sećanje na Dragoslava Kanjevca” možete pogledati od 04. do 12. maja u Galeriji savremene umetnosti.

Izložba je organizovana povodom desetogodišnjice smrti poznatog pančevačkog karikaturiste i boema Dragoslava Kanjevca. Mnoge ga kolege pamte kroz druženja na likovnim kolonijama „Deliblatski pesak” i „Dunavom do slike” kao izuzetno duhovitog autora, što se može i videti kroz postavku printova karikatura, crteža i pastela.

Dragoslav Kanjevac je rođen 1945. u Mramorku. Bavio se slikarstvom i karikaturom. Kao slikar se formirao samostalno. Najčešće se izražavao u tehnici suvi pastel. Učestvovao je na brojnim izložbama karikature u zemlji i inostranstvu, i bio stalni učesnik kolonije „Dunavom do slike”. Bio je dugogodišnji saradnik časopisa „Jež”. Objavio je mapu crteža „Bezopasni izumi”. Dobitnik je značajne nagrade za karikaturu u Montrealu. Slike i crteži mu se nalaze u mnogim privatnim kolekcijama i zbirkama.

Datum: 04. - 12.05
Mesto: Galerija savremene umetnosti
Otvaranje izložbre: 04. maja u 19h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.