Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 06.decembar - Mikini dani u Pančevu - "Pevam pesnike" - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

06.decembar - Mikini dani u Pančevu - "Pevam pesnike"06.decembar - Mikini dani u Pančevu - Pevam pesnike

Ovogodišnji, šesti „Mikini dani“ biće obeleženi premijernim izvođenjem poetsko-muzičkog kolaža dramskog umetnika Gorana Sultanovića „Pavam pesnike“. Ova svojevrsna pesničko-muzička antologija sadržaće najlepše ljubavne stihove domaćih klasičnih i modernih srpskih pesnika. 

Publika će imati prilike da uživa uz poeziju Laze Kostića, Jovana Jovanovića Zmaja, Milana Rakića, Brane Petrovića, Matije Bećkovića, Brane Crnčevića, Duška Trifunovića, Đorđa Balaševića, a podsetićemo se i najpoznatijih stihova Miroslava Mike Antića. Muzika je originalno konponovana na stihove pomenutih autora. Uz Gorana Sultanovića nastupiće i muzičari Duda Bezuha i Branislav Zarin.

„Mikini dani" je manifestacija posvećena pesniku Miroslavu Antiću, koji je jedan deo svog života proveo u ovom gradu. Za Miroslava Antića pesnika, novinara, slikara, boema, Pančevo je bio jedan od gradova u koji je često voleo da navraća. Tu se školovao, napisao prve stihove, upoznao svoju prvu ljubav, radio za list „Pančevac”, tu su mu živele sestre, otac i majka. 

Zamišljena prvobitno kao manifestacija koja treba da vrši edukaciju mladih o načinima za transformaciju umetničkih dela iz jedne forme u drugu, a inspirisana poezijom, prozom, likovnim i filmskim radovima Miroslava Antića, ona se vremenom preobrazila u manifetaciju visokog estetskog kvaliteta koja okuplja renomirane domaće autore iz sveta književnosti, pozorišta, filma, novinarstva...

Učestvuju: Goran Sultanović, Duda Bezuha i  Branislav Zarin 

Datum: 06.decembar
Vreme: 20h
Mesto: Dvorana Kulturni centar Pančevo

Ulaz: besplatan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.