Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 06.decembar - Šesti "Mikini dani" u Pančevu - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

06.decembar - Šesti "Mikini dani" u Pančevu06.decembar - Šesti Mikini dani u Pančevu

Manifestacija "Mikini dani" koja se u čast legendarnog Miroslava Mike Antića održaće se šesti put, u utorak, 6. decembra u 20 časova, u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Ovogodišnji „Mikini dani“ biće obeleženi premijernim izvođenjem poetsko-muzičkog kolaža dramskog umetnika Gorana Sultanovića „Pavam pesnike“. Ova svojevrsna pesničko-muzička antologija sadržaće najlepše ljubavne stihove domaćih klasičnih i modernih srpskih pesnika.

Publika će imati prilike da uživa uz poeziju Laze Kostića, Jovana Jovanovića Zmaja, Milana Rakića, Brane Petrovića, Matije Bećkovića, Brane Crnčevića, Duška Trifunovića, Đorđa Balaševića, a podsetićemo se i najpoznatijih stihova Miroslava Mike Antića. Muzika je originalno konponovana na stihove pomenutih autora. Uz Gorana Sultanovića nastupiće i muzičari Duda Bezuha i Branislav Zarin.

Više o manifestaciji „Mikini dani“:

U Pančevu se održavaju šesti put "Mikini dani", manifestacija posvećena pesniku Miroslavu Antiću, koji je jedan deo svog života proveo u ovom gradu. Za Miroslava Antića pesnika, novinara, slikara, boema, Pančevo je bio jedan od gradova u koji je često voleo da navraća. Tu se školovao, napisao prve stihove, upoznao svoju prvu ljubav, radio za list "Pančevac", tu su mu živele sestre, otac i majka.

Zamišljena prvobitno kao manifestacija koja treba da vrši edukaciju mladih o načinima za transformaciju umetničkih dela iz jedne forme u drugu, a inspirisana poezijom, prozom, likovnim i filmskim radovima Miroslava Antića,  ona se vremenom preobrazila u manifetaciju visokog estetskog kvaliteta koja okuplja renomirane domaće autore iz sveta književnosti, pozorišta, filma, novinarstva...

Ulaz na program je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.