Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 07.02. - Koncert grupe "Legende" u Kulturnom centru Pančevo - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

07.02. - Koncert grupe "Legende" u Kulturnom centru Pančevogde izaci, pancevo, beograd

Grupa „Legende” osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album.

Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 1995. godine, koncertom u beogradskom Centru „Sava”, a do februara 2015. godine održali su 54 koncerta u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Centru „Sava” traje već neprekidno 21 godinu, svaku novu koncertnu sezonu tu započinju, a zatim nastavljaju turneju po gradovima širom Srbije i regiona, kao i u inostranstvu.

Održali su preko 1.800 koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, na Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji.

Jubilarni – hiljaditi koncert održan je 5. februara 2005, a 20. rođendan grupe obeležen je februara 2008. godine. Četvrt veka postojanja obeležili su radno – veličanstvenim koncertima u Centru „Sava” 4. i 14. februara 2012. Iste godine održan je i dugoočekivani 50. koncert u velikoj dvorani Centra „Sava”, pod sloganom „U susret pedesetom koncertu”, koji je bio posebno harizmatičan po mišljenju publike.

Krajem 2012. godine izdavačka kuća PGP RTS objavljuje trostruki album grupe „Legende” pod nazivom „Trilogija”, s 59 odabranih najlepših pesama, kao posebno muzičko izdanje i priznanje grupi za izuzetan dugogodišnji rad i saradnju. Izdanje je zbog velikog interesovanja poštovalaca grupe dopunjeno novim tiražom krajem 2013. godine. Posebno značajna i jubilarna je bila i 2014. godina, kada je obeleženo 20 godina neprekidnog koncertnog izvođenja u Centru „Sava”, što nijedan muzičar ili grupa nikada nisu uradili. Takođe, grupi „Legende” dodeljen je „Zlatni beočug” za 2013. godinu, što je godišnja nagrada za trajni doprinos kulturi Beograda koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.