Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 08.05. - Slobodna zona: Čavela (dok.) r. Katrin Gund, Dareša Kjui / SAD, Meksiko, 2017 - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

08.05. - Slobodna zona: Čavela (dok.) r. Katrin Gund, Dareša Kjui / SAD, Meksiko, 2017slobodna zona

Filmski festival Slobodna zona ovog proleća kreće na svoju 12. Turneju. Pet najboljih filmova sa 13. izdanja Slobodne zone održanog prošle godine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, imaće priliku da pogleda i publika u svim ostalim krajevima naše zemlje.

Misija Turneje Slobodne zone jeste da decentralizacijom kulture najširoj publici u manjim gradovima i mestima u kojima bioskopi ne postoje godinama, a kulturna dešavanja su retkost, ponudi na uvid vrhunski festivalski filmski program. Turneja je jedina filmska manifestacija ovakvog karaktera u zemlji.

Dom omladine Pančevo je stalni saradnik festivala Slobodna zona, pa je obezbedio da se i ovogodišnje izdanje festivala održi svake srede, od 9. maja do 6. juna u dvorani Apolo.

Turneja Slobodne zone u Pančevu
Dvorana Apolo
09. maj – 06. jun 2017.

Projekcije počinju u 20h, a ulaz je, kao i uvek, besplatan

O filmu:

Uz pomoć svoje lirske strukture, film Čavela pruža gledaocima nadahnjujuće i intelektualno izazovno putovanje kroz život muzičke ikone Čavele Vargas. Fokusirajući se na intervju snimljen 20 godina pre njene smrti koji nikada ranije nije viđen i njene pesme, kao i na mitove koji su drugi pričali o njoj, a i ona sama o sebi, film predstavlja privlačan prikaz žene koja se usudila da živi za oblačenje, muziku, snove i da govori ono što misli. Teško da je u jedan život moglo stati više strasti, bola i radosti. Čak i ako nikada niste čuli za Čavelu Vargas, u njenim pesmama ćete se prepoznati.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=chavela-ok

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.