Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 08.april - Solistički koncert - Danka Stojiljković - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

08.april - Solistički koncert - Danka Stojiljkovićsolisticki koncert danka stojiljkovic pancevo

U Srbiji postoji još velikih umetnika i boraca za kulturu o kojima se vrlo malo piše i daje prostor u medijima, a oni i dalje opstaju verni kvalitetu koji nose u sebi, svesni svoje misije očuvanja tradicije i lepote našeg nacionalnog kulturnog blaga. Jedna od takvih malobrojnih, a velikih umetnika je i Slobodanka – Danka Stojiljković.

Danka Stojiljković je imala tek 14 godina kada je u izvornoj muzici prepoznala lepotu i snagu, i našla svoje mesto najpre u grupi pevača, a kasnije i kao solista, u „Abraševiću”, „Stanku Paunoviću” i „Jedinstvu”. Svojim mecosopranom Danka Stojiljković nije osvajala samo publiku već i stroge kritičare, pa je 1990. godine bez po muke dobila stalni angažman u ansamblu „Kolo”. Već sledeće godine položila je audiciju za radio pevača, i to kod legende naše narodne muzike Žarka Milanovića, a zatim je počela da snima trajne snimke za Radio Beograd. 

Zbog njene izvanredne muzikalnosti sastavni deo njenog repertoara čine najlepše pesme srpske i ruske tradicije. Njen fascinantni baršunasti glas svojim magičnim prelivima odvešće vas u čarobni svet srpske i ruske duše, široke ravnice i stepe koja tako snažno odjekuju u našim srcima. Želimo da na kraju ovog koncerta osetite da ste dotakli esencijalnu radost i lepotu, te dragocene i retke darove na putu traganja za smislom života. 

Datum: 08.04.
Vreme: 20:00h
Mesto: Dvorana Kulturni centar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.