Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 09.01. - Izložba grafičkih znakova "Manje je više" - Novak Demonjić Ozrenski - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

09.01. - Izložba grafičkih znakova "Manje je više" - Novak Demonjić Ozrenskigde izaci pancevo, izlozba, izlozba pancevo

Izložbu grafičkih znakova "Manje je više" Novaka Demonjića Ozrenskog možete pogledati od 09. do 26. januara u Foajeu Kulturnog centra Pančevo. Otvaranje izložbe 9. januara u 19 sati.

Izložba predstavlja grafičke znakove realizovane u prethodnih 20 godina. 

Novak Demonjić Ozrenski

Rođen je 19. februara 1966. godine, u Lozni, opština Banovići, BiH. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1991. godine, a postdiplomske studije završio je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 1994. godine.

Na Akademiji umjetnosti u Banjaluci zaposlen je od njenog osnivanja 1998. godine. Trenutno ima zvanje vanrednog profesora za predmet Slikanje i crtanje. Član je ULUS-a od 1996. godine. Aktivno se bavi grafičkim dizajnom (realizovao na desetine grafičkih znakova i na desetine knjiga). Osvojio dve prve nagrade na konkursima za grafički znak (Opština Šavnik, Firma „Beman”, Beograd). Znakove objavlјivao u časopisu „Kvadart”, a s tridesetak znakova zastuplјen je u više izdanja monografije „Znakovito”. Takođe, objavio je tri knjige poezije i monografiju u koautorstvu. Bavi se i likovnom esejistikom. Živi u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.