Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 09. - 11. jun: Sedmi "Classic fest" - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

09. - 11. jun: Sedmi "Classic fest"09. - 11. jun - Sedmi Classic fest

Međunarodni festival klasične kamerne muzike, sedmi „Classic fest”, biće održan u našem gradu na više lokacija od petka, 9. juna do nedelje, 11. juna, u u organizaciji Kulturnog centra Pančevo i Balkanske kamerne akademije. 

Program festivala najavljen je danas na konferenciji za novinare na kojoj su govorili Ognjen Popović, umetnički direktor festivala i Boban Tanasijević, urednik muzičkog programa Kulturnog centra.

- Sedmogodišnja saradnja sa Balkanskom kamernom akademijom i sa Ognjenom Popovićem posebno, kao našim umetničkim direktorom, je sve plodonosnija i plodonosnija jer dobijamo određenu vrstu programa koji se ne ponavljaju u drugim gradovima. Aranžmani su za poslednji koncert naručeni baš za ovaj festival, istakao je Boban Tanasijević, urednik muzičkog programa Kulturnog centra.

Koncert „Zaboravljena dela velikih majstora” otvoriće festival u petak, 9. juna, s početkom od 20 sati u crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu.

- Gotovo sam ubeđen da će najmanje jedna, ako ne i dve kompozicije na tom koncertu biti premijerno izvedene u našoj zemlji. Publika će imati priliku da čuje fenomenalna dela koja su nepravedno zapostavljena, kaže Ognjen Popović, umetnički direktor i osnivač festivala.

Sutradan, u Svetosavskom domu u 20 sati nastupiće klavirski duo „Bizijak”, koji čine sestre Sanja i Lidija Bizijak, poreklom iz Beograda, a imaju zapaženu karijeru u Francuskoj.

Za poslednji dan festivala, nedelju, 11. jun, planirana su dva koncerta na otvorenom. U 11 sati, u bašti stare Vajfestove pivare, biće održan program „Klasika uz pivo”, na kojem će nastupiti gosti iz bivše Jugoslavije. Festival će biti zatvoren muzikom iz filmskih hitova. Koncert, simbolično nazvan „Movie classics”, biće održan u dvorištu Narodnog muzeja, s početkom u 20 sati a nastupiće tridesetak izvođača.

Festival je pomoglo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Pančevo.

Ulaz na sve programe je besplatan.

M. Manić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.