Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 10.08. - KONCERT kubansko-brazilske muzike - Nevena Reljin & Aleksandar Dujin orkestra - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

10.08. - KONCERT kubansko-brazilske muzike - Nevena Reljin & Aleksandar Dujin orkestrakulturni centar pancevo

Nevena Reljin i Aleksandar Dujin, čija saradnja traje već punu deceniju, pripremili su potpuno novi muzički program sačinjen od izvornih kubanskih i brazilskih kompozicija u samba, bosa nova, bolero, konkao i mambo muzičkim formama.

Za odabrane kompozicije, Aleksandar Dujin je napisao aranžmane prilagođene za kvintet u sastavu: Nevena Reljin - vokal, Aleksandar Dujin - klavir, Ervin Malina - kontrabas, Petar Radmilović - bubanj i specijalni gost Lazaro del Toro Vega - udaraljke.

Sve odabrane numere su nastale u periodu od 1930. - do 1960. godine prošlog veka, tako da predstavljaju svojevrsnu prezentaciju tradicionalne muzike Kube i Brazila tog vremena. 

Muzika sačinjena od emocija i različitih latino ritmova, kombinovana sa prelepim melodijama i harmonijama karakterističnim za muziku Kube i Brazila će svakog slušaoca na trenutak povesti u tople predele latino sveta.

Nevena Reljin, vokalna solistkinja, rođena je u Novom Sadu 1983. godine. Po završetku Srednje muzičke škole, upisala je Muzičku akademiju u Novom Sadu na kojoj je diplomirala na odseku Opšta muzička pedagogija. Tokom studija i nakon završetka školovanja, aktivno se bavi pevanjem i sarađuje sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Neki od njih su: Novosadski Big Bend, Madam Piano, Parni Valjak, Vladimir Labat, Teodulija, Neverne bebe i mnogi drugi. 

Iako izvodi različite muzičke stilove, latino muzika zauzima posebno mesto. Već punih deset godina sarađuje sa Aleksandrom Dujinom sa kojim pored latino numera izvodi i džez standarde. Do sada su realizovali veliki broj različitih projekata snimajući za radio i TV programe, a poslednji projekat u nizu, Koncert kubansko – brazilske muzike je kruna desetogodišnjeg zajedničkog rada.

U protekle četiri godine Nevena je često nastupala na najvećim svetskim kruzerima u različitim muzičkim formacijama, a u periodu boravka u Novom Sadu je imala brojne koncerte u zemlji, Somborski džez festival, koncert u Novosadskoj sinagogi, u Narodnim pozorištima u Somboru i Kikindi, Senti, Kanjiži...

Plato Kulturnog centra, 10. avgust, od 21 sat

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.