Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 11.08. - KONCERT: Tamburaški orkestar Pančeva na Platou Kulturnog centra - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

11.08. - KONCERT: Tamburaški orkestar Pančeva na Platou Kulturnog centratamburaski orkestar panceva

Tamburaški orkestar Pančeva održaće koncert na Platou Kulturnog centra 11. avgusta od 21 sat.

Tamburaški orkestar Pančeva je počeo sa radom 2014 godine. Nakon dugogodišnjeg pedagoškog i izvođačkog iskustva, profesor Mihajlo Jović osniva tamburaški orkestar sa ciljem da neguje i izvodi tradicionalnu tamburašku i umetničku muziku. Od prvog koncerta, tamburaški orkestar Panceva privlači veliku pažnju ljubitelja tamburaške muzike.

Prvim CD-om „Srpski pesnici romantičari u starogradskoj muzici” ovaj sastav oplemenjuje i podseća na velike reči i dela istaknutih srpskih pesnika. Upečatljiv muzički jezik srpske gradske kulture koji se prožima kroz zvuke tambure i glasa, dočarava i verno prenosi emocije, duh i način življenja tog vremena.

Svoju spretnost, umerenost i poznavanje karakterističnog muzičkog jezika ovaj sastav donosi kroz niz različitih promena kolorita i umešnog fraziranja. Tamburaški orkestar Pančeva je sastav koji nastavlja i nadograđuje tradiciju tamburaške muzike, uz novu mladalačku energiju kojom približava tamburašku muziku svim generacijama.

Orkestar je u stalnom angažmanu sa Nacionalnim ansamblom „Kolo”, sa kojim je nastupao u svim značajnim dvoranama u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.