Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 11.10. - PREDSTAVA "Pomorandže za zbogom" u Kulturnom centru - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

11.10. - PREDSTAVA "Pomorandže za zbogom" u Kulturnom centrukulturni centar pancevo

Predstava "Pomorandže za zbogom", Beogradskog dramskog pozorišta, igra se 11. oktobra od 19:30 u Dvorani Kulturnog centra.

"Pomorandže za zbogom" je porodična melodrama o ljubavi i istrajnosti, posvećenosti i veri tri žene kroz ratovima ispisan 20. vek – ovo delo je zapravo istinita saga o jednoj srpskoj porodici i njenoj borbi da se održi zajedno i nastavi dalje u turbulentnim vremenima. Ocrtani su epskom snagom istiniti događaji, koji ne samo što pokazuju i dokazuju dubinu korenja jednog naroda na ovim prostorima, već i njegovu vekovnu borbu za goli opstanak.

Bazirana na istoimenom romanu i istorijski tačnim podacima, drama je usredsređena na tri porodice istih korena, porekla i društvenog statusa. Po prvi put u novijoj istoriji, priča o tri srpska sveštenomučenika stradala od tri vojske, njihovoj progonjenoj deci, njihovim ženama koje su pravile strašne i neprihvatljive izbore, borbi dobra i zla, komunizmu i ateizmu, fašizmu i ljubavi, veri i stradanju, predstavljena je na način pripovedača, bez osude i politizacije, ali sa jasnom porukom da je Krajina bila i ostala mesto neverovatnih i ponekad potpuno nezamislivih preokreta u sudbinama stvarnih ljudi i žena.

Igraju: Milorad Damjanović, Slobodan Ćustić, Danica Ristovski, Anja Alač, Maja Ranđić, Milica Milša i Lazar Đukić.

Režija: Nenad Gvozdenović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.