Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 11.april - Art tura – galerija na otvorenom - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

11.april - Art tura – galerija na otvorenomart tura galerija na otvorenom

Narodni muzej u Pančevu i Narodni muzej u Beogradu otvoriće izložbu Art tura, koju čini odabir vrhunskih reprodukcija remek-dela iz kolekcije Narodnog muzeja u Beogradu u holu Gradske uprave u ponedeljak, 11. aprila u 12 časova.

Tom prilikom prisutnima obratiće se: Svetlana Mesicki, direktor Narodnogmuzeja u Pančevu i Gordana Grabež, operativni direktor Narodnog muzeja u Beogradu. Prva šetnja kroz galeriju pod vedrim nebom započeće u holu Gradske uprave Pančevo.

Eksponati izložbe Art tura gostovaće na fasadama zgrada u Pančevu u okviru starog gradskog jezgra kako bi se sugrađani i gosti Pančeva što bolje i neposrednije upoznali sa našim kulturnim blagom.

Kreirajući mogućnost novog i drugačijeg susreta sa umetninama iz zbirki Narodnog muzeja svim radoznaocima je pružena prilika da uživaju u delima Kloda Monea, Kamija Pisaroa, Pjera Ogista Renoara, Matisa ili Pabla Pikasa kao I remek delima domaćih autora od kojih izdvajamo dela Katarine Ivanović, Paje Jovanovića, Nadežde Petrović i Jovana Bjelića.

Ovaj obostrani iskorak iz uobičajenog – izlazak iz muzeja i umetnički doživljaj prolaznika na ulicama grada i u javnom prostoru, do sada je postigao veliki uspeh u javnosti, te smatramo da će ovaj naročit koncept izložbe u velikoj meri doprineti raznovrsnosti kulturnog života u Pančevu i dodatno podstaći naše sugrađane da konzumiraju kulturne sadržaje koji su im dostupni.

V.J.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.