Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 12.11. - Književno veče: "IP Arhipelag i Veselin Marković" u Galeriji Milorada Bate Mihailovića | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

12.11. - Književno veče: "IP Arhipelag i Veselin Marković" u Galeriji Milorada Bate Mihailovićagde izaci pancevo, galerija milorada bate mihailovica

U ponedeljak, 12. novembra, u Galeriji Milorada Bate Mihailovića biće održano književno veče "IP Arhipelag i Veselin Marković" s početkom u 19:30 sati. Govore: Veselin Marković, Gojko Božović i Jasmina Topić

Neposredan povod za ovaj susret i razgovor s Veselinom Markovićem jesu njegova knjiga priča Prošlost nikad ne prođe i nova izdanja Markovićevih romana Izranjanje i Mi različiti koji su obeležili prvu deceniju XXI u srpskoj književnosti. Sve tri knjige objavljene su u izdanju Arhipelaga.

Prošlost nikad ne prođe predstavlja neobičan i provokativan ciklus priča u kojima se istražuje kako događaji iz privatne ili porodične prošlosti utiču na naše današnje postupke, odluke i namere. Da li se prošlost završava ili je ona sastavni deo naših svakodnevnih iskustava? 

Nagrađivan i prevođen, roman Izranjanje predstavlja moćnu i razgranatu priču u kojoj junak pokušava da rekonstruiše vlastita sećanja kako bi odgonetnuo veliku tajnu svog života. 

Roman Mi različiti je uzbudljiva knjiga o neobičnim i neočekivanim događajima i slučajnostima koje iz korena menjaju ljudski život. Dvoje junaka pokušavaju da rekonstruišu činjenice svog života, da kroz dve nezavisne potrage, pune krimi zapleta i preokreta, iznenađujućih saznanja i teških suočenja, dođu do razrešenja i do istina o sebi i o drugima.

O autoru:

Veselin Marković (Beograd, 1963), romansijer, pripovedač i esejist. Diplomirao je Jugoslovensku i opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je sledeće knjige: Šta propuste oni koji umru u snu (knjiga pripovedaka, 1992), Marsel Prust i drugi realisti (studija, 1996), Preimućstva kruga (knjiga pripovedaka, 2001), Izranjanje (roman, 2001), Mi različiti (roman, 2010) i Uporedni svetovi (studija o Vladimiru Nabokovu, 2011). Markovićeva proza objavljivana je u Norveškoj, Sloveniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Poljskoj i Bugarskoj. Tokom 2016. godine roman Mi različiti biće objavljen u Norveškoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.