Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 13.04. - RED BOX knjige - Dragoslava Barzut i Bojan Krivokapić - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

13.04. - RED BOX knjige - Dragoslava Barzut i Bojan Krivokapićpromocija red box knjige, galerija savremene umetnosti pancevo

Na književnoj promociji koja će se održati u petak, 13. aprila predstavljamo Red Box knjige, i razgovaramo sa autorima, Dragoslavom Barzut i Bojanom Krivokapićem, o knjigama koje su objavili za ovu izdavačku kuću.

Dragoslava Barzut je rođena 1984. godine u Crvenki (Vojvodina). Završila je Komparativnu književnost u Novom Sadu. Autorka je zbirke priča „Zlatni metak“ (2012) za koju je dobila nagradu „Đura Đukanov“ (2011). Za priču „Najduži je poslednji sat plus bonus track“, dobila je prvu nagradu na regionalnom konkursu za kratku priču „Izvan koridora“ (2011). Za priču „Učim psa da se vozi sa mnom na biciklu“ dobila je treću nagradu na konkursu za najbolju queer priču u regionu (2016). Uredila je zbornik lezbejskih kratkih priča sa prostora Ex-Yu „Pristojan život“ (2013). Priče su joj prevedene na makedonski, engleski i nemački jezik.  Živi u Beogradu.

Bojan Krivokapić (1985), završio je studij komparativne književnosti u Novom Sadu, gde i danas živi. Objavio knjige Trči Lilit, zapinju demoni i Žoharov let. Godine 2011. dobija regionalnu nagradu Ulaznica za najbolju kratku priču. Za rukopis Trči Lilit, zapinju demoni dobija nagradu Đura Đukanov (Kikinda, 2012), kao i Godišnju književnu nagradu Istarske županije – Regione Istriana „Edo Budiša“ za najbolju knjigu kratke proze autora do 35 godina (Pazin, 2014). Za poetski rukopis Žoharov let dobija nagradu Mak Dizdar (Stolac, 2013). „Proleće se na put sprema” njegov je prvi roman.

www.bojankrivokapic.com

Datum: 13. april
Vreme: 19:00h
Mesto: Galerija savremene umetnosti Pančevo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.