Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 15.jun - Pančevo i ove godine obeležava “Dan Dunava” - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

15.jun - Pančevo i ove godine obeležava “Dan Dunava”Pančevo i ove godine obeležava “Dan Dunava”

Grad Pančevo kao pokrovitelj i ove godine učestvuje u evropskoj manifestaciji obeležavanja „Dana Dunava“ pod sloganom „Aktivni za reke“. Manifestacija će biti održana u sredu, 15. juna u 10 časova na Tamiškom keju. Grad Pančevo deseti put daje podršku Međunarodnom komitetu za zaštitu reke Dunav - ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River) tako što će se organizovanjem manifestacije „Dan Dunava“ u Pančevu pridružiti evropskom obeležavanju „Dana Dunava“ u Srbiji, uz ostale gradove dunavskog sliva u 14 evropskih zemalja.

Ekološko-volonterska akcija od ušća Tamiša u Dunav čišćenjem vodotoka i obala Tamiša uz pomoć čamaca počeće u 10 sati sa gradske plaže. Oko 80 volontera učestvovaće u akciji čišćenja.

"Dan Dunava" je od ove godine zvanična gradska manifestacija, a akciju je pokrenuo je Međunarodni komitet za zaštitu reke Dunav kako bi se podigla svest o očuvanju reke kod što većeg broja pojedinaca i kako bi se apelovalo na racionalnu upotrebu vodenih resursa.

V.J.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.