Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 16.01. - Punchtown Poetry • prvi rođendan • Štab Pogon - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

16.01. - Punchtown Poetry • prvi rođendan • Štab Pogongde izaci pancevo, knjizevno vece, pancevo

Serijal književnih večeri Punchtown poetry, u sredu, 16. januara, obeležiće godinu dana postojanja. Tada će, u Štabu Pogon, gosti serijala biti Vukašin Štreker, Zvonko Karanović i Aleksandra Rašić.

Književno veče 16. januara zamišljeno je kao promocija nove knjige poezije Vukašina Štrekera – „Izdah odrubljene glave” (Književna radionica Rašić, Beograd).

Vukašin Štreker rođen je 1978. u Beogradu. Odrastao je u Pančevu. Od 2003. živi u Njujorku. Objavio je tri zbirke poezije: „Govori glasno i vodi psa sa sobom!“ (Stari prostor, Novi Sad, 2008), „Koliko je sati u Njujorku?“ (LOM, Beograd, 2013) i "Američki Košmar"(LOM, Beograd, 2015), koja se našla u užem izboru za Oktobarsku nagradu grada Beograda.

Njegov debitantski, samoizdati roman „Paklena šljiva“ našao se u užem izboru na konkursu VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman u regionu 2011. Drugi roman, "Zabrana upotrebe vatre i vode" (Književna radionica Rašić, Beograd, 2014) bio je u užem izboru za Ninovu nagradu. Svoj treći roman "Srčanost"(Književna radionica Rašić, Beograd), objavio je 2016. Sve knjige možete pronaći na www.krr.rs i www.lombooks.com.

Pored autora, u razgovoru o knjizi, učestvuju urednik našeg serijala, Stefan Stanojević, urednica izdavačke kuće „Književna radionica Rašić”, Aleksandra Rašić, kao i veliki bard savremene poezije, Zvonko Karanović.

Knjiga poezije „Izdah odrubljene glave” moći će da se nabavi po promotivnoj ceni od 400 dinara, a ulaz na događaj biće slobodan. Više informacija može se pronaći na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.