Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 17.avgust - Freedom: Predstavljanje murala – najava FreeDom Art Festivala - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

17.avgust - Freedom: Predstavljanje murala – najava FreeDom Art Festivala17.avgust - Freedom: Predstavljanje murala – najava FreeDom Art Festivala

Siniša Janjić Re (Vranje), Studio „Kriška” (Beograd), c6h6 kids (Pančevo) i Instiktiv kreativ (Roter Baum)

Druge godine zaredom ulepšavamo gradske fasade promovišući nove umetničke forme i tehnike, kao i slobodu stvaranja na neuobičajenim “platnima”. Ove godine, murale će oslikavati naši gosti Siniša Janjić, Studio „Kriška” i Instiktiv kreativ, pojačani domaćim timom c6h6 kids.

Siniša Janjić Re je rođen u Vranju 1988. Slikanjem je aktivno počeo da se bavi 2011. godine. Objekti i forme na njegovım slikama su uzorak njegovog jedistvenog viđenja i poimanja sveta. Igra boja i pokreta na dosadašnjim radovima podstiču emocije i instinkte koje svako od nas poseduje, čineći posmatrača ujedno i učesnikom u delu. Izlagao je na nekoliko samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, poslednji put u Istanbulu, Halka galeriji, jula 2016. godine.

Studio „Kriška” je nezavisni dizajn studio, oformljen 2012. godine u Beogradu. Studio čine Tijana Tripković, dizajner enterijera i nameštaja, i Barbara Dimić, ilustrator i grafički dizajner. Studio „Kriška” deluje na različitim poljima – od murala, dizajna nameštaja i enterijera, ilustracije, grafičkog dizajna i drugih. Do sada su učestvovale na više umetničkih projekata, od radionica do izložbi. Studio je trenutno najaktivniji na polju murala gde pretežno eksperimentišu kombinujući paterne i crno-bele stilizacije različitih karaktera. Jedan od zapaženijih projekata je bila serija murala ”Ghost People of Savamala”, koja se sastoji od nekoliko oslikanih figura dobrih duhova na području beogradskog naselja Savamala.

Neformalna grupa C6H6 KIDS oformljena je krajem 2008. godine, iako se njeni članovi još od 2002. bave crtanjem grafita i drugim vidovima umetnosti. Cilj im je da likovnim sadržajima ulepšaju i „obnove” neke od eksterijera koji su ili zapušteni i oronuli, ili su na atraktivnim lokacijama, a pritom nisu estetski privlačni. Svojim delovanjem žele da kod mladih stvore svest o potrebi za izražavanjem putem legalnih crtanja grafita uz obazrivost prema međusobnoj koristi takvih akcija, kao što je razmenjivanje znanja i iskustva, radi daljeg napretka i usavršavanja. Promovisanje zajedništva kroz sliku mladih koji se drže zajedno, veruju u iste vrednosti i streme ka uzajamnom prosperitetu, glavni je cilj njihove akcije.

Instinktiv Kreativ je udruženje mladih iz Marcan-Helesdorfa (Berlin) koje funkcioniše pri centru za socijalni rad. Cilj udruženja je da pokrene rad mladih umetnika i stvori nove perspektive u kreativnom radu. Bave se radionicama, realizacijom naručenih radova i kreativnom podrškom umetnicima.

Datum: 17. avgust
Vreme: 18h
Mesto: Zid kod OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.