Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 17.oktobar - Izložba slika „Molitva” Dejana Ulardžića - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

17.oktobar - Izložba slika „Molitva” Dejana Ulardžića17.oktobar - Izložba slika „Molitva” Dejana Ulardžića

Smisao izložbe se nadovezuje na veliku tradiciju fantastike, glorifikujući moć slikarske mašte sa tendencijom da pokaže prizore našeg budnog sna, kao i strepnju apokaliptične vizije koja se nameće svakim danom u sve većem obimu. Slike koje datiraju iz kasnih devedesetih pa do danas predstavljaju mit o čoveku daleke budućnosti sa predosećanjem genetske katastrofe ljudske rase. Nazirući strašni prizor ekološki opustošene planete, na čijoj površini žive samo degenerisani, obezličeni i u bujuke sabijeni potomci onih koji su nekada bili ljudi, a koji u toj dalekoj budućnosti ne opstaju kao pojedinci i individue već se brane pred neminovnom propašću sabijanjem u bujuke, gonjeni instinktom kolektivne svesti koja im je jedino preostala. Radovi su isključivo uljane boje na drvenoj podlozi.

Ovom prilikom će biti predstavljena knjiga „Molitva”, štampana 2015 godine, koja predstavlja jedan deo autorovog stvaralaštva. Tekstove za knjigu su pisali akademik Olga Perović i Etjen Šaton.

Otvaranje izložbe 17.10. u 19:00h

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.