Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 18.maj - Slobodna zona: film "Ovnovi" (VIDEO) - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

18.maj - Slobodna zona: film "Ovnovi" (VIDEO)Slobodna zona: film Ovnovi

U okviru programa "Slobodna zona" koji se održava u dvorani Apolo, u sredu, 18. maja, biće prikazan dokumentarni film "Ovnovi" reditelja Grimura Hakonarsona.

Sinopsis

U udaljenoj dolini na Islandu, Gumi i Kidi žive jedan pored drugog, čuvajući svoje ovce. Njihova veko- vima stara rasa se smatra jednom od najboljih na ostrvu i braća redovno dobijaju nagrade za njihove neprocenjive ovnove koji nastavljaju tradicionalnu liniju. Iako dele zemlju i način života, nisu progovorili ni reč već četiri decenije. Kada opasna zaraza napadne Kidijeve ovce, cela dolina je u opasnosti. Vlasti odlučuju da unište sve životinje u kraju kako bi zaustvili epidemiju. Za farmere za koje su ovce glavni izvor prihoda, to je ravno smrtnoj presudi i mnogi napuštaju zemlju. Ali Gumi i Kidi se ne predaju tako lako – i svaki na svoj način, pokušavaju da spreče katastrofu.

O reditelju

Grimur Hakonarson je islandski filmski reditelj i scenartista. Njegov prvi igrani film Letnja zemlja iz 2010. bio je nominovan za prestižnu EDA nagradu za najbolji scenario. Ovnovi su njegov drugi film koji je ostvario veliki uspeh u sekciji Izvestan pogled na Kanskom filmskom festivalu ove godine.

Nagrade i festivali

Nagrada u kategoriji Izvestan pogled – Međunarodni filmski festival u Kanu, 2015
Međunarodni filmski festival u Torontu, 2015
Međunarodni filmski festival u Hemptonsu, 2015

Reč kritike

Grimur Hakonarson savršeno tajmira trenutke tople i promišljene komedije u priči o ovcama i ljudima.

Variety

Trejler

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.