Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 19.06. - Pozorišna predstava "Kod šejtana ili jedna dobra žena" Sanje Savić - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

19.06. - Pozorišna predstava "Kod šejtana ili jedna dobra žena" Sanje Savićkulturni centar pancevo

Pozorišna predstava "Kod šejtana ili jedna dobra žena" Sanje Savić odigraće se 19. juna od 19:30 sati u dvorani Kulturnog centra Pančevo. Igraju: Jasmina Večanski, Mihaela Stamenković, Ivana Nedeljković, Mihailo Laptošević, Igor Borojević, Mladen Vuković i Milan Aleksić. Režija: Stevan Bodroža

 

„Kod šejtana ili jedna dobra žena“ Sanje Savić je priča o trpljenju i pokušaju pobune protiv njega.

Ovo je priča o samooslobađanju jedne žene koje je došlo prekasno u njenom životu da bi uspelo.

Ovo je priča o prostoru i vremenu koji su samo naizgled sadašnji i savremeni ali koji ispod maske pseudomodernosti i dalje kriju duboko tradicionalne, ritualne i mizogine uloge koje su u životu dodeljene ženama.

Ova drama je pasija jedne žene koja više ne može da izdrži besmisao i neljubav u kojima je njena svakodnevica ogrezla.

Ova drama je hronologija stradanja glavne junakinje kroz koje ona ipak uspeva da bar donekle povrati elemente svog  dostojanstva i integriteta.

Ova drama je upozorenje da ne okrećemo glavu od nekih tihih patnji koje se oko nas dešavaju jer u tim patnjama možda gasnu plamenovi nekih vrlo vrednih i dragocenih života.

Ova drama je posveta svim ženama koje su imale darove, snove i nadanja i nikada im se ni iz daleka nisu približile zato što im niko nije dao podršku i ohrabrio ih da iskorače u nepoznato.

Život glavne junakinje, Božane, kao da nikada nije ni počeo….dešavao se u bolnom amalgamu dužnosti i neostvarenih snova.

Ipak, ti Božanini snovi, u potaji sanjani, nose u sebi lepotu i potresnost zbog kojih je vredelo o njima napraviti predstavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.