Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 20. septembar - 30. septembar: Aleksandar Pantić - Izložba digitalne grafike - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

20. septembar - 30. septembar: Aleksandar Pantić - Izložba digitalne grafike20. septembar - 30. septembar: Aleksandar Pantić - Izložba digitalne grafike

Likovni i primenjeni umetnik; nastavnik/predavač likovnih umetnosti. Osnovne studije likovnih umetnosti, specijalističke studije obrazovnog rada u oblasti likovnih i primenjenih umetnosti i master studije zidnog slikarstva završio je u Beogradu.

Master studije istorije kulture i kulturnog nasleđa u Budimpešti. Aktivno se bavi stvaralačko-umetničkim radom od 1996, a predavačkim radom u oblasti likovnih umetnosti od 2003 godine.

Od 2010 godine angažovan je u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka kao voditelj kurseva mozaika i ikonopisanja.

Pored redovne izlagačke aktivnosti u zemlji, učestvovao je i na nekoliko međunarodnih izložbi. Neki od njegovih radova su deo javnih nacionalnih i inostranih umetničkih zbirki i muzeja, među kojima istaknutije mesto zauzimaju: Nord-Art Muzej savremenih umetnosti u Dizeldorfu, OSTEN, međunarodni muzej crteža i grafike u Skoplju i Umetnička zbirka Centralno Evropskog univerziteta u Budimpešti.

Nosilac je priznanja za poseban doprinos profesionalnom umetničkom radu ULUPUDS-a, kao i priznanja za poseban doprinos radu Centra za likovno obrazovanje  Šumatovačka. Autor je više mozaika i fresaka na crkvama SPC u Braničevskoj eparhiji. Ovo je umetnikova šesta samostalna izložba.

https://www.behance.net/apantic

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.