Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 21.novembar - Pozorišna predstava „Gospođica” - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

21.novembar - Pozorišna predstava „Gospođica”21.novembar - Pozorišna predstava „Gospođica”

Podeljena, kao i Andrićev roman, na dva dela, sarajevski i beogradski, radnja predstave „Gospođica” Gorčina Stojanovića odigrava se u doba velikih potresa i promena na kraju devetnaestog i na početku dvadesetog veka, te u godinama koje su došle posle Prvog svetskog rata i propasti dva velika carstva. U tim okolnostima odigrava se uzbudljiva životna priča Rajke Radaković, jedne od velikih Andrićevih junakinja. Ona prikazuje sudbinu žene koja je, stalno s mukom pokušavajući da razume vremena koja se menjaju i uzburkani svet u kom se obrela, sve posvetila nastojanju da ispuni davni, teški očev zavet i tako, grozničavo štedeći i strasno stičući, čitav život provela bez ljubavi i prave radosti, otuđena i sama, sve do tragičnog kraja.

Predstava „Gospođica” nastala je na osnovu dramatizacije Marka Foteza, napisane 1962. godine, u vreme kada je Ivo Andrić bio predsednik Umetničkog saveta Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Igraju: Nataša Ninković, Vojislav Brajović, Nataša Tapušković, Srđan Timarov, Jasmina Avramović, Milan Marić, Marko Baćović, Vesna Stanković, Anđelika Simić i Stefan Bundalo.

Datum: 21 novembar
Vreme: 19:30h
Mesto: Kulturni centar Pančevo
Ulaz: 1000 din

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.