Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 28. jun - Koncert klavirskog dua Tea Dimitrijević - Dejan Subotić - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

28. jun - Koncert klavirskog dua Tea Dimitrijević - Dejan Subotić



28. jun - Koncert klavirskog dua Tea Dimitrijević - Dejan Subotić

Klavirski duo Tea Dimitrijević- Dejan Subotić ostvario je veliki broj koncerata u eminentnim beogradskim salama kao i gradovima Srbije, izvodeći obiman repertoar koji obuhvata dela od perioda klasicizma do XXI veka.  Tokom 2010. godine nastupali su u okviru proslave 200 godina rođenja Roberta Šumana na Gala koncertu u Skupštini grada, u okviru Festivala "Šuman i njegovi dvojnici",  kao i na 45. Mokranjčevim danima u Negotinu čiji je snimak emitovao i britanski radio BBC3. U novembru 2011. godine  održali su koncert-"Integralna dela Erika Satija za klavir četvororučno" a u aprilu 2012. koncert Debisijeve muzike za klavir četvororučno a povodom 150 godina od rođenja ovog umetnika. Tea Dimitrijević i Dejan Subotić su prvi umetnici koji su doktorirali  iz oblasti kamerne muzike u našoj zemlji.

Tea Dimitrijević je rođena u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Mirjane Šuica-Babić, specijalizirala kamernu muziku i diplomirala čembalo u klasi red. prof. Miloša Petrovića. Doktorirala je iz oblasti kamerne muzike u klasi red. prof. Miloša Petrovića i red. prof. Zorice Ćetković.

Kao solista i kamerni muzičar koncerte je održala širom Srbije  kao i u Crnoj Gori, Nemačkoj, Sloveniji, Grčkoj, Makedoniji i Austriji. Nastupala je sa Simfonijskim orkestrom RTS, Beogradskom Filharmonijom, Ansamblom ''Arte'', Gudačima sv. Đorđa, Ansamblom za novu muziku, orkestrom Camerata Serbica i Nordijsko-balkanskim gudačkim orkestrom ''NORBAL''. Učestvovala je na festivalima ''BEMUS'' i ''BELEF'' u Beogradu, ''NOMUS'' u Novom Sadu, ''Budva Grad teatar'', "Mokranjčevi dani", ''AFES'' u Makedoniji i  festivalu ''Ohridsko leto''. Redovan je učesnik Međunarodne tribine kompozitora. Kao stalni saradnik Simfonijskog orkestra RTS izvela je značajna dela svetske i domaće literature, nastupajući sa poznatim dirigentima kao i solistima i operskim zvezdama: Moserat Kabalje, Kiri Te Kanava, Hoze Karerasom i Plasidom Domingom.Premijerno je izvodila mnoga dela domaćih autora, pogotovo za klavirski duo. Dobitnica je dve prve nagrade na Internacionalnom takmičenju ''Petar Konjović'' u kategorijama duo violina-klavir i duo glas-klavir.

Radi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao docent na Katedri za kamernu muziku. Autor je i voditelj emisije "Susretanja" i Noćnog programa "Iza violinskog ključa" Prvog programa Radio Beograda.

Program:

Miloš Petrović: Sevdelino varijacije
Dragana Jovanović: Anansijeve pesme i priče
Vladimir Tošić: Dual
Svetislav Božić: Večernje na Galati
Tatjana Milošević: Random II, premijerno izvođenje

Datum: 28.jun
Vreme: 19:00h
Mesto: Dvorana Kulturni centar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.