Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 29.septembar - Trojezično književno veče u Pančevu - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

29.septembar - Trojezično književno veče u Pančevu29.septembar - Trojezično književno veče u Pančevu

Trojezično književno veče, na kojem će biti predstavljene novinsko-izdavačke ustanove „Libertatea" i „NIUMIIC", biće održano u četvrtak, 29. septembra, u 19 sati, u dvorani „Apolo" u Pančevu. 

NIU „Libertatea" je novinsko-izdavački centar na rumunskom jeziku, čije je sedište u Pančevu. Više od 70 godina ova ustanova objavljuje nedeljnik „Libertatea", kroz koji je prošlo stotinu novinara. Pored toga, ovaj izdavački centar, prevodi naslove na rumunski jezik i objavljuje časopise za decu, mlade, kulturu, a njegov prvi urednik bio je Vasko Popa. „Libertatea" je osnovana sa glavnim ciljem očuvanja identiteta Rumuna u Srbiji, kojima je multikulturalnost najvažnija. 

„NIUMIIC" je novinsko-izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar", koji je nastao 15. decembra 2006. godine. Pored časopisa „Videlo" i „Makedonska videlina" ovaj izdavački centar prevodi i objavljuje knjige i članke na makedonski jezik, s glavnim ciljem negovanja makedonske manjine u Srbiji.

V.J.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.