Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 30.04. - Završni koncert klarinetskog masterklasa dr. Ognjena Popovića u Kulturnom centru - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

30.04. - Završni koncert klarinetskog masterklasa dr. Ognjena Popovića u Kulturnom centruognjen popovic, kulturni centar Pančevo

4. Internacionalni klarinetski masteklas na Čardaku u Deliblatskoj peščari će i ove godine od 24 – 30. aprila okupiti veliki broj mladih talentovanih klarinetista, koji će sa profesorima Ognjenom Popovićem i Andžei Maevskim raditi na usavršavanju tehnike sviranja na klarinetu.

Polaznici su učenici nižih i srednjih muzičkih škola i studenti muzičkih akademija, koji će ove godine prvi put imati priliku da učestvuju i na takmičenju „Klaribanat” u sklopu masterklasa. Nagrade za najbolje je obezbedio „Mitros music” iz Beograda koji je već drugu godinu za redom partner masterklasa. Prezentacija najnovijih vrhunskih klarineta marke „Yamaha” će i ove godine biti organizovana.

Akcenat u radu sa talentovanim klarinetistima se stavlja na standardni koncertni repertoar, orkestarske solo deonice, kamernu muziku i tehničke vežbe. Klarinetisti pored muziciranja imaju priliku i da se druže, upoznaju, razmenjuju iskustva i uživaju u predivnoj prirodi koja krasi Deliblatsku peščaru.

Sada već tradicionalno, masterklas završavamo svečanim koncertom u Kulturnom centru Pančeva.

Na programu završnog koncerta će se naći dela: Mocarta, Mendelsona, Geršvina, Čajkovskog i drugih.

Datum: 30. april
Vreme: 19 sati
Mesto: Dvorana, Kulturni centar Pančevo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.