Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 4. FreeDom art festival od 23. - 25. avgusta u Domu omladine - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

4. FreeDom art festival od 23. - 25. avgusta u Domu omladinefreedom art festival

Četvrti po redu FreeDom Art festival održaće se u Domu omladine Pančevo od 23 do 25. avgusta pod sloganom „Sloboda je u tebi“.

Festival će ove godine dotkanuti temu rokenrola i zapitati se „Gde smo sada“.  Baš to je naziv tribine na kojoj će gostovati govornici poznati u svetu rok muzike. Učesnici tribune biće Srđan Gile Gojković (“Električni orgazam”), Zdenko Kolar (“zona B”, ex “idoli”) i Ivan Ivačković, novinar i publicista. Razgovor će voditi pisac Vule Žurić.

Izložba"Let there be rock", fotografija koje je Aleksandar Stojković zabeležio na rok koncertima zvanično će otvoriti ovogodišnji festival.

freedom art festival

Prvog dana svečano će se otkriti mural koji je sastavni deo festival svake godine, održaće se i promocija Hip-hop radionice Doma omladine Pančevo, čiji učesnici uz dugogodišnji rad već mogu da naprave jedan manji koncert predstavljajući šta su sve do sada uradili i naučili, veče će zaokružiti koncert Rolling Stones tribute benda “Pro Rock Angels”.

Drugog dana festivala biće organizovani dečji dan na kom će najmlađi uživati u reperotaru Leontine Vukomanović i hora “Čarolija”, kao i rok bend “Masterblastersi” iz Beograda. Nakon ovog programa, odrasli će moći da uživaju u predstavi “Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” Reflektor teatra. 

Sledećeg dana, ujedno i poslednjeg,  biće održan završni koncert projekta "Music for human rights" u kome, pored domaćih, učestvuju i muzičari iz Nemačke, Portugalije, Izraela, Italije, Španije, Norveške i Rusije. Nakon njih nastupiće muzički sastav “Kanda, Kodža i Nebojša”, a na samom kraju večeri i festivala i “Farra Fanfarra” iz Portugalije.

Pozorište i likovnost kao umetnički izraz neće izozasti ni ove godine, a posetioci će imati bogat i raznovrstan program u okviru Festivala na kome će moći da vide i izložbu skulptura “Voodoo Technotic” Vladimira Petrovića, da se zaslade karamelama koje će za posetioce praviti Bombondžija “Maksimović”, a moći će i da učestvuju u Otvorenom ateljeu Doma omladine Pančevo (crtanjeportretanalicumesta, uživocrtanjekarikaturaposetilaca).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.