Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dela svetski poznatih umetnika od sada je moguće preuzeti besplatno - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Dela svetski poznatih umetnika od sada je moguće preuzeti besplatnopancevo, beograd, novi sad

Pariz je dom stotinama hiljada umetničkih dela. U različitim muzejima u ovom gradu nalaze se mnogobrojna dela Franciska Goje, Pola Sezana, Kloda Monea i bezbroj drugih stvaralaca.

Pariski muzeji (Paris Musées), javna ustanova koja uključuje 14 gradskih muzeja, odlučila je da svima omogući pristup ovim delima, piše Vice.

Na službenu veb stranicu Pariskih muzeja postavljeno je 321.178 umetničkih dela – fotografija, slika i kovanog novca. Više od 150.000 slika nalazi se u javnom domenu i korisnici ih mogu preuzeti u velikoj rezoluciji. Ostala umetnička dela mogu se pregledati, ali nisu dostupna u velikoj rezoluciji.U saopštenju za javnost Pariskih muzeja, navodi se da je pristup njihovim digitalnim sadržajima omogućen svakome, i da se oni mogu koristiti bez ikakvih tehničkih, pravnih ili finansijskih ograničenja, bez obzira na to upotrebljavaju li se u komercijalne svrhe ili ne.

Korisnici mogu da pregledaju katalog ili pogledaju posebno osmišljene virtuelne prezentacije.

U saopštenju stoji i "da se na ovaj način osigurava lako, trajno i slobodno korišćenje svih slika za podršku istraživanjima, predavanjima i publikacijama".

(IndexHr)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.