Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Godišnji koncert KUD "Abrašević" iz Pančeva u subotu 14. decembra - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Godišnji koncert KUD "Abrašević" iz Pančeva u subotu 14. decembrapancevo, beograd, novi sad

Kulturno umetničko društvo "Abrašević" iz Pančeva će u subotu 14. decembra održati godišnji koncert u Kulturnom centru Pančeva sa početkom u 19:30 sati.

Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević" kaže da je kraj godine vreme kada se pravi jedan mali rezime rada u odlazećoj godini

- Presabiramo šta smo uradili. Šta je bilo dobro, a šta može biti bolje. Naravno, mi u Abraševiću imamo stav da uvek može bolje ali nažalost, na taj boljitak, uticaj imaju i neke stvari koje nisu u našoj moći odlučivanja. Ipak i pored toga, može se reći da je sada već polako iza Abraševića jedna uspešna godina, u kojoj su se odigrale tri inostrane turneje prvog ansambla i više gostovanja po Srbiji ne samo prvog nego i dečijih ansambala, kaže Stojnov.

pancevo, beograd, novi sad

Prvi ansambl KUD "Abrašević" bio učesnik dva festivala u Rumuniji i Holandiji, a u Austriji je nastupao na godišnjem koncertu KUD "Bosiljak".

- Bili smo učesnici na manifestaciji "Berba grožđa" u Topoli, zatim na susretima Abraševića u Čačku i Valjevu, nastupali u Kosjeriću, Idvoru, Barandi, boravili sedam dana na Divčibarima, dva puta u Peščari na kondicionim pripremama ali i sproveli naše redovne projekte koje godinama održavamo u Pančevu, kao što su humanitarni koncert „Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima“, zatim „Dani porodice“, radili u našim kreativnim radionicama i još mnogo raznih aktivnosti koje su doprinele edukaciji naših članova u oblasti scenskog izgleda, od šminke, frizure do pokreta i kompletnog izgleda jednog umetnika. Imali smo i jednu lepu priredbu na sceni Ateljea mladih, pa smo se onda malo igrali u našem dvorištu Doma omladine sa decom gde smo pravili materijal za naš koncert povodom Dana porodice, gde smo kroz igru se malo snimali dronom, fotografisali i jednostavno pravili lepe trenutke za naše članove koji će im ostati u uspomeni.

Imali smo i ove godine upis novih članova, koji doduše još uvek traje jer svaki novi član, svako dete, spremno za svoje umetničke korake je uvek dobrodošlo. Uključili smo u rad neka nova profesionalna imena, pa tako sada pored našeg umetničkog direktora gospodina Gorana Mitrovića, koji šest godina brine o umetničkom programu i radu, u naš tim je ušla i Ana Mirković, koja je do skoro bila prvakinja Nacionalnog ansambla Kolo koja kao Goranov asistent, radi sa prvim ansamblom i Jovana Ždero, koja sa ansamblom radi časove pevanja. No o tome ćemo tek pričati, obzirom da je ova saradnja nekako tek započeta, pa se plodovi ovog rada očekuju u narednoj godini, dodaje Stojnov.

pancevo, beograd, novi sad

Na godišnjem koncertu koji će biti upriličen 14. decembra nastupiće svi članovi pančevačkog Abraševića - od najmlađih pačića, dečijih grupa, prvog ansambla do najstarije grupe rekreativaca.

Prodaja karata za ovaj koncert je počela. Karte se mogu kupiti u Domu omladine na prvom spratu u kancelariji KUD "Abrašević", radnim danima od 18:00 h do 21:00h.

- Spremni smo da se pokažemo našim Pančevcima i da im ulepšamo jedno veče. Nakon ovog koncerta, imamo još dva dečija nastupa, od kojih je jedan u Starčevu a jedan na Novogodišnjem bazaru u Pančevu i nakon toga idemo na kraću pauzu od petnaest dana, da obeležimo praznike, naravno obavezno i u našim prostorijama uz kićenje jelke, a onda se već 31.01.2020. vidimo ponovo na sceni KC Pančevo, ali kao svake godine početak koncertne sezone 2020 kreće sa humanitranim koncertom o kojem ćemo vas naknadno obavestiti, zaključila je Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević".

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.