Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izložba crteža "Dokumenti 2" Dejana Ratkovića u Domu omladine - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Izložba crteža "Dokumenti 2" Dejana Ratkovića u Domu omladinepancevo, beograd, novi sad

U utorak, 7. maja, u holu Doma omladine otvorena je izložba crteža "Dokumenti 2" pančevačkog slikara Dejana Ratkovića koju možete pogledati u narednih mesec dana.

Ova izložba je logičan nasavak predhodno održane izložbe slika "Lica, potrteti, dokumenti" u septembru prošle godine. Ovom prilikom i naglasak je na crtežu kao i jednom od najvažnijih i naizraženijih crtačkih tehnika.

Radovi rađeni u tehnici laviranog tuša su neka vrsta autorovog ličnog dnevnika u protekle 3-4 godine, njegovog života i hodanja po raznim, kako kulturnim tako i dešavanjima iz svakodnevnice, sa kojima je u čestom kontaktu u našem gradu.

Lica i Portreti "Dokumenti 2" jesu dokumentovani zapisi, neka vrsta hroničarskih zabeležaka raženih vrlo često u momentu i na licu mesta. Neki nastali kao brzi "kroki" crteži, a neki su možda za nijansu studiozniji, ako su to konkretna prilika i vreme dozvoljavali. Nastajali na različitim mestima, na radnom mestu, u školskoj zbornici, na književnim večerima...

pancevo, beograd, novi sad

Dejan Ratković je rođen 1963. u Beogradu. Živi i radi u Pančevu. Diplomirao je na FLU u Skoplju 1991. godine, odsek slikarstvo u klasi profesora Simona Semova. Bavi se pedagoškim radom kao nastavnik likovne kulture. Učestvovao je u radu više slikarskih kolonija. Izlagao je kolektivno u više navrata i 7 puta samostalno. Član je ULUS-a od 1996. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.