Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevac Siniša Janković izdao knjigu "Oči u oči sa političkom korupcijom" - | K-013 Portal

Pančevac Siniša Janković izdao knjigu "Oči u oči sa političkom korupcijom"pancevo, beograd, novi sad

„Oči u oči sa političkom korupcijom“ je prva knjiga našeg sugrađanina Siniše Jankovića, policijskog inspektora u penziji.

Siniša Janković je bio član čuvene Radne grupe za 24 sporne privatizacije koja je sa radom počela nakon izbora 2012. godine i od koje je većina građana Srbije imala velika očekivanja. Međutim, osim hapšenja biznismena Miroslava Miškovića i bivšeg ministra Saše Dragina i besomučne medijske eksploatacije ovih događaja, suštinske promene se nisu desile. Ispostavilo se da je Radna grupa bila još jedno iznevereno očekivanje, kako za narod, tako i za ljude koji su je sačinjavali.

Knjiga „Oči u oči sa političkom korupcijom“ daje detaljno objašnjenje fenomena Radne grupe. Siniša Janković nam je odškrinuo vrata onog prostora „iza scene“ i omogućio da naslutimo razmere pljačke kada vlast najpre žmuri na jedno oko, a onda zatvori i ono drugo.

Siniša Janković je u sastavu Radne grupe istraživao poslovanje Azotare. Iako je istraga u delu prometa regresiranim đubrivom dovedeno do kraja, predmet je ostao u nekom mraku da sakuplja prašinu. Nijedan kriminalistički predmet o 24 sporne privatizacije nije dobio svoj sudski epilog.

Ko se, kako i zašto poigrao narodnim nadanjem, zakonom, ali i sudbinom inspektora u Radnoj grupi, pitanja su na koja nam ova knjiga daje zanimljive odgovore.

Štampanje ove knjige je podržala Fondacija za otvoreno društvo i nakon prvog, promotivnog, objavljeno je i drugo, komercijalno izdanje. Knjiga se može pronaći u Laguninim knjižarama Delfi, u Pančevu u TC Aviv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.