Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Otvaranje izložbe mozaika "Živeli snovi" autorke Ljiljane Rivić 26. januara u muzeju - | K-013 Portal
narodni muzej pancevo, ljiljna rivic

PANČEVO: Otvaranje izložbe mozaika "Živeli snovi" autorke Ljiljane Rivić 26. januara u muzejuU četvrtak 26. januara u 19 časova biće svečano otvorena grupna izložba mozaika nastalih na radionicama mozaika Ljiljane Rivić - Oživeli snovi.

Posle uspešnih izložbi u galeriji Singidunum i Kući Đure Jakšića u Kragujevcu grupna izložba radova Oživeli snovi gostuje i u Narodnom Muzeju Pančevo.

Na izložbi će biti predstavlјeni radovi dvadeset i tri autora u tehnici mozaika koji su nastali u prethodnih par godina na radionicama mozaika u atelјeu Ljilјane Rivić.

Na mozaicima koji su rađeni od prirodnog kamena i staklene venecijanske paste, predstavlјeni sakralni ali i profani motivi

Ljilјana Rivić rođena je u Beogradu 1976.godine. Diplomirala je na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju u klasi profesora Zorana Mihailovića 2005.godine na zidnom slikarstvu. Master studije završava 2012. godine na istom fakultetu u klasi Zorana Mihailovića.

Nјeni mozaici se mogu videti u mnogim sakralnim objektima Srbije i Crne Gore, a prvih sto kvadrata mozaika u Kripti Hrama Svetog Save izvela je sa svojom ekipom mozaičara.

Pored sakralnih mozaika,žizrazava se i kroz svoju poetiku sveta od izmišlјene jave gde kamen približava boji i slika sa njim.

Član je ULUPUDS-a od 2009.godne. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.