Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preminula glumica Tatjana Beljakova, Georgina iz "Radovana III" - | K-013 Portal
tatjana beljakova, georgina, radovan treci

Preminula glumica Tatjana Beljakova, Georgina iz "Radovana III"



Glumica Tatjana Beljakova preminula je u 88. godini u Beogradu.

Vest je objavio njen kolega Milan Caci Mihajlović.
 
Tatjana Beljakova rođena je na Mljetu 1. januar 1934. godine. Završila je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Članica Beogradske komedije bila je od 1956. godine, zatim je bila deo Savremenog pozorišta, a u Ateljeu 212 je od 1961. godine.
 
Za Svetski Dan pozorišta 2020. godine Atelje 212 je kao poklon svojoj publici emitovao onlajn kultnu predstavu "Radovan treći" Dušana Kovačevića u režiji Ljubomira Mucija Draškića, premijerno izvedenu 30. decembra 1973. godine, u kojoj su svoje role maestralno odigrali Zoran Radmilović, Maja Čučković, Mira Banjac, Milutin Butković, Taško Načić, Milan Caci Mihailović i Tatjana Beljakova kao Georgina.
 
Pored Radovana III, Tatjana Beljakova glumila je i u brojnim filmovima. Gledali smo je u "Šmekeru", kao mama Radu, u "Krojačevoj tajni" kao baba Natu, "Čitulji za Eskobara" kao Lelinu baku.
 
"Rođena sam u Dalmaciji, na Mljetu, po nacionalnosti sam dalmatinska Ruskinja iz Zemuna. Deda je bio carski oficir, moj otac lekar. Rat nam je sve uzeo, a ljubav dala snagu da nedaće preživimo", rekla je glumica u jednom intervjuu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.