Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Promovisana knjiga "Labanotacija osnove" pančevca Marka Mićića u Beogradu - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Promovisana knjiga "Labanotacija osnove" pančevca Marka Mićića u Beogradupancevo, beograd, novi sad

Institut za umetničku igru je organizovao promociju knjige "Labanotacija osnove", autora Marka Mićića, u četvrtak 09. maja, u Muzeju Narodnog Pozorišta u Beogradu.

Monografiju su predstavili izdavač Prof. dr. Vladimir Tomašević, recenzent prof. Dijana Milošević i autor Marko Mićić MA.

- Ova knjiga je prva publikacija ove vrste na našim prostorima koja se bavi isključivo osnovama labanotacije: kako prepoznati i razumeti labanotacijski zapis. Labanotacija je, najjednostavnije rečeno, sistem za beleženje pokreta. Drugi naziv za labanotaciju je i kinetografija. Ona se može koristiti za beleženje praktično bilo kog pokreta koje ljudsko telo proizvede. Najčešće se koristi pri zapisivanju narodnih igara i baleta. Knjiga je namenjena svima koji žele da obogate svoj um znanjem i jednom nesvakidašnjom veštinom, kaže za K-013 Online Marko Mićić autor.

pancevo, beograd, novi sad

O autoru:

Rođen u Pančevu 1984. godine. Nakon završene srednje baletske škole "Lujo Davičo" u Beogradu, na smeru narodna igra, Marko postaje član nacionalnog ansambla Kolo. Upisuje osnovne akademske studije u Beogradu na Fakultetu za kulturu i medije i uporedo putuje po svetu sa irsko-plesnom kompanijom Ceol Chiarrai Production iz Irske.

pancevo, beograd, novi sad

Po završetku osnovnih akademskih studija upisuje, kao stipendista Univerziteta u Limeriku, Master studije na studijskom programu Plesni performans. Za vreme studiranja upoznaje se sa Labanotacijom i dobija inspiraciju, znajući da u Srbiji nije dovoljno obrađivana tema, da napiše knjigu o osnovama labanotacije na srpskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.