Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šetnja Deliblatskom peščarom "U smiraj dana" u subotu 27. jula - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Šetnja Deliblatskom peščarom "U smiraj dana" u subotu 27. julapancevo, beograd, novi sad

Tradicionalna manifestacija “U smiraj dana”, predstavlja ekološko-rekreativnu manifestaciju koja ima za cilj da predstavi prirodne, kulturološke i etnološke lepote zapadnog dela Specilalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“.

Ove godine manifestacija će se održati u subotu 27. jula sa početkom u 17 h u Deliblatskoj peščari (naselje Leanka-8 km od sela Dolovo) Predviđen je bogat kulturno-umetnički program, zanimljiv sadržaj za mnogobrojne posetioce kao i tradicionalna šetnja Deliblatskom peščarom u smiraj dana. Dužina staze je 7 km.U okviru šetnje planira se dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u najlepšem zalasku Sunca sa peščanih dina obraslih lekovitim biljem. U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto 68.“, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , „Besa“, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi. Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstava, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti. U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti, ljudi prirode.

Dodatne informacije:
Bojan Vojnov: 062634829
Udruženje "Srbija moj dom"Organizovani prevoz iz Novog Sada:

Vodiči:
Strahinja Marjanović 064/31-201-41
Igor Mužik 064/348-75-00

Prema odluci Vojvodinašuma o naknadama za korišćenje zaštićenog područja Specijalnog rezervata prirode "Deliblatska peščara" cena ulaska u rezervat za odrasle iznosi 100 dinara, a za decu 50 dinara.

Tags:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.