Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Svetski klasici na onlajn repertoaru Narodnog pozorišta - | K-013 Portal
pancevo, beograd, novi sad, vesti, narodno pozorište u beogradu repertoar, youtube

Svetski klasici na onlajn repertoaru Narodnog pozorištaNarodno pozorište u Beogradu nastavlja da emituje predstave strimingom na Jutjub kanalu i objavljuje ciklus svetskih klasika obrađenih u predstavama Drame, Opere i Baleta.

Na repertoaru će biti dela najvećih domaćih pisaca poput Miloša Crnjanskog, Milorada Pavića, Vide Ognjenović, ali i dela svetskih velikana Dostojevskog, Bernarda Šoa, Molijera, Kalderona, baleti i opere najvećih kompozitora Verdija, Kamija Sen-Sansa, Pučinija i drugih.

Na repertoaru su predstave „Rigoleto“ (22. maja), „Maska“, „Samson i Dalila“, „Don Karlos“, „Učene žene“, „Hazarski rečnik“, „Zli dusi“, „Madam Baterflaj“ i mnoge druge.

"Kroz predstave koja će biti prikazane, setićemo se naših velikih umetnika, bardova Narodnog pozorišta Olivere Marković, Nikole Mitić, Gordane Jevtović, Marka Nikolića, Milke Lukić, Petra Banićevića, Predraga Tasovca, Stanislave Pešić, Živana Saramandića...", poručuju iz nacionalnog teatra.

Predstave svako veče počinju u 21 sat na Jutjub kanalu, a celokupan repertoar može se naći na sajtu pozorišta, kao i na društvenim mrežama.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.