Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U susret Svetskom danu zaštite životne sredine niz aktivnosti ZJZPa - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

U susret Svetskom danu zaštite životne sredine niz aktivnosti ZJZPapancevo, beograd, novi sad

U susret Svetskom danu zaštite životne sredine, Zavod za javno zdravlje Pančevo realizovaće u narednoj sedmici nekoliko aktivnosti namenjenih deci ali i odraslima, pod nazivom "Povratak prirodi". 

U utorak, 4. juna, u 12 časova u OŠ „Branko Radičević“ Pančevo u saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda otvaranje izložbe INTELIGENCIJA BILJAKA u želji da đaci našeg grada ovom zanimljivom interaktivnom izložbom bliže upoznaju živi svet biljaka  i dožive ovaj svet upoznajući čula biljaka. Izložba će biti otvorena do 12. juna .

Od 12.30 časova dvorište OŠ „Branko Radičević“ održaće se radionica za učenike 5-8.razreda pod nazivom KOJE JE BOJE VAZDUH u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“i Botaničkom baštom Jevremovac, sa idejom da se đaci upoznaju sa odlikama vazduha, kako se može ispitati kvalitet vazduha i kako posmatranjem lišajeva i drugih bioindikatora u prirodi možemo sami otkriti mnogo toga o čistoći vazduha.

Od 18.30 časova u foajeu Kulturnog centra Pančevo, u saradnji sa Foto savezom Srbije, svečano otvaranje devete izložbe ekološki angažovanih fotografija "Objektivom kroz svet oko nas", koja ove godine ima temu POVRATAK PRIRODI. Izložba će biti otvorena do 15.juna.

U sredu, 5. juna, od 12 časova u Eko paviljonu Narodne bašte u saradnji sa Prirodnjačkim muzejom Beograd, održaće se radionica za decu pod nazivom PAUCI I JOŠ PONEŠTO, gde će se deca upoznati sa važnošću insekata u prirodi, njihovom ulogom.

U subotu, 8. juna, od 12 časova u gradskom parku u bašti Olee u saradnji sa Udruženjem pčelara i Kućom zdravlja Olea održaće se radionica ŠTA PČELE ŽELE sa željom da deci približe važnu činjenicu da na našoj planeti nema života bez pčela, pokazaće šta pčelari rade, gde to pčele kriju med to jest kako izgleda košnica iznutra, šta sve od pčelinjih proizvoda koristimo u svakodnevnom životu, a onda će se praviti mali kozmetički preparati i zdrave užine na bazi meda.

(foto: „Bg eko 4“ el gvojos, I nagrada na fotokonkursu Objektivom kroz svet oko nas 2019.)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.