Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Virtuelni sat za našu planetu 28. marta - | K-013 Portal

Virtuelni sat za našu planetu 28. martaU subotu, 28. marta u 20:30 sati po lokalnom vremenu, ponovo će se održati jedan od najvećih globalnih pokreta za očuvanje prirode "Sat za našu planetu", uz slogan "Okrenimo se prirodi".

Pokret okuplja ljude širom sveta koji žele da ukažu na svoju spremnost i potrebu da svi građani zajedno preduzmu hitne korake kako bi se ublažili uzroci i posledice klimatskih promena, saopštila je organizacija WWF.

Životinjski i biljni svet planete Zemlje nestaje alarmantnom brzinom, oko milion vrsta preti izumiranje, a posledice klimatskih promena su sve izraženije.

Ovom akcijom WWF, svetska organizacija za prirodu, ističe značaj prirode kao temelj zdrave planete i neposredno, snažno i isplativo rešenje za klimatsku krizu.

S obzirom na situaciju u kojoj se svet iznenada našao usred mera opreza zbog koronavirusa COVID-19, kada javna okupljanja u većini zemalja nisu moguća, WWF ističe da je zdravlje i sigurnost ljudi ispred svega.

Stoga ove godine pozivaju pojedince da se priključe akciji virtuelno, dajući svoj glas za planetu putem društvenih mreža, uz mogućnost da osvoje interesantne nagrade.

Ova akcija koja je poznata po simboličnom isključivanju svetla u trajanju jednoga sata nastala je u Sidneju 2007. godine, a tokom godina proširila se na više od 180 zemalja i 7500 gradova.

U njoj još od 2009. godine učestvuju i gradovi regiona. Srbija ovu akciju obeležava dvanaesti put po redu, a prošle godine pridružilo se oko 200 partnera - gradova, opština, javnih ustanova, škola, vrtića, kompanija i organizacija širom zemlje.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.