Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vodeća džez pevačica Bugarske Hilda Kazasian na Nišvilu - | K-013 Portal

Vodeća džez pevačica Bugarske Hilda Kazasian na NišviluBugarska pevačica i perkusionistkinja jermenskog porekla Hilda Kazasian nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu u subotu 15. avgusta, u pratnji Blagoevgrad big benda, a specijalni gost ovog programa biće čuveni bugarski bubnjar, vibrafonista, kompozitor, aranžer i profesor Nacionalne muzičke akademije Hristo Jocov.

Hilda Kazasian je nastupila na jednom od prvih izdanja Nišvilla, tada kao velika nada ne samo bugarske već i evropske džez scene.

Danas je ona vodeća džez pevačica Bugarske koja je sa velikim uspehom gostovala u Engleskoj, Rusiji, Belgiji, Francuskoj, Japanu, Poljskoj, Austriji, Italiji, a pre deset godina je po pozivu nastupila i u čuvenom "Blue Note" jazz klubu u Tokiju.

Diplomirala je klasične udaraljke na Sofijskom konzervatorijumu, a usavršavala se u Italiji.

Hilda je svirala udaraljke u Filharmoniji "Pionir", a paralelno je nastupala i snimala sa vodećim bugarskim džez sastavima.

Uz desetine gostovanja na projektima drugih muzičara, pod svojim imenom je snimila sedam albuma.

Hristo Jocov, koji već decenijama važi za jednog od najboljih evropskih džez bubnjara, ali i vibrafonista, već trideset godina je šef odseka za bubnjeve na džez departmanu Bugarske nacionalne muzičke akademije, na kojoj je ranije diplomirao na odseku udaraljki.

Big band Blagoevgrad koji već godinama uspešno vodi dirigent Boris Janev, odličan je primer kako u zemljama regiona imati profesionalni big bend ne mora biti privilegija samo prestonica.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.