Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Igor Vuković: Dogodine u PANČEVU - | K-013 Portal

Igor Vuković: Dogodine u PANČEVU

igor vukovic, dogodine u pancevu, pancevo, autorski tekst, grupa građana, grupa pancevo

"Komšija, a ne partija" poklič je koji će pratiti grupu građana "GRUPA" intenzivno narednih godinu dana. Sa druge strane, za nas je to više od pokliča. Predstavlja ideju, temelj, pogled na javno delovanje i rad.

Činjenica je da su partije u poslednjih 30 godina, od vaspostavljanja višestranačja u Srbiji, na ovaj ili onaj način, ali konstantno, urušavale srpsko društvo. Svedoci smo činjenice da su se reči parlamentarizam i demokratija koristili samo kao paravan. Na kraju su samo postale još dve preistrošene reči u našem javnom prostoru, navodi Igor Vuković u svom autorskom tekstu za portal K-013. 
 
Svesni smo svi koliko je teško praviti organizaciju na lokalu, samostalno, od nule. Ali u tome je posebna draž. Veliki izazov. Još je teže ukoliko tu organizaciju postavljamo na principima koji nisu prisutni u ovdašnjoj praksi. Velika vera i samopouzdanje ne dozvoljavaju nam posustajanje i sumnju. Čeka nas veliki rad. Prošle nedelje "GRUPA" je počela sa širim delovanjem. Povratne reakcije dragih Pančevki i Pančevaca su veoma pozitivne. Reklo bi se da je mnogo ljudi prepoznalo značenje te jednostavne rečenice: "Komšija, a ne partija". Svaki pojedinac je značajan i njegov doprinos je dobrodošao. Fokus je na ljudima. Jedan čovek može mnogo ukoliko je pažnja na njemu. Ne sme da bude zamene za ljudskost, karakter, lične veštine. Pogotovo ne zamene kroz neko pravno lice koje tu guši i urušava. Naravno da bismo i mi voleli da na našoj sceni postoje zdrave ideološke stranke koje pošutuju svoje članove, insistiraju na njihovim posebnostima. Međutim, toga nema. Pitali smo se, da li sedeti skrštenih ruku i posmatrati kako društvo ponire, dok godine nepovratno prolaze, a Pančevo propada?
 
Nećemo sedeti skrštenih ruku i biti nemi posmatrači svoje propasti. Umesto toga, kao "GRUPA" krećemo u borbu za naše Pančevo i svoju budućnost. Čeka nas godinu dana velikog rada. Terenski, operativno, programski, ideološki...Probati, dati sve od sebe, raditi čisto i iz najbolje namere, pa šta bude!
 
Sa verom u rad i rezultate. Sa verom u  prave vrednosti, poštovanje svačijeg stava, novu društvenu paradigmu i bolji grad. Sa verom u čoveka, komšiju. Jasno i glasno poručujemo: Dogodine u Pančevu!



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city