Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bugarska pomaže obnovu Doma kulture i škole u Ivanovu - | K-013 Portal

Bugarska pomaže obnovu Doma kulture i škole u Ivanovu

ivanovo, bugarska

Sredstvima koja su obezbeđena iz Fonda za razvoj Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske, rekonstruisan je deo Doma kulture i Osnovne škole u Ivanovu. To je bio povod posete ambasadora Bugarske Petka Dojkova tom mestu.

"Sređena je zgrada u kojoj borave učenici od prvog do četvrtog razreda. Tu su nekada bili stanovi za učitelje, iako se decenijama koristila nije bila funkcionalna. Sada je sve urađeno, učionice, sanitarni čvor. Investicija je bila vredna skoro 18.000 evra", objašnjava Sanja Simić Mijatović, direktorka OŠ "Moša Pijade".

"Uradili smo deo Doma kulture, koji je malo specifično građen pa smo radili fazno i sada je završena druga faza. Vlada Bugarske je obezbedila 16.000 evra a kako bi završili sve grad Pančevo je uložio oko 400.000 dinara za prozore", kaže Marko Guran, direktor Doma kulture" Žarko Zrenjanin".

Ovo je drugi put da Bugarska vlada ulaže u Ivanovo. Realizacija ovih projekata rezultat je dosadašnje dobre saradnje.

"Mi već nekoliko godina pomažemo različite projekte. Radimo i sa drugim zemljama. Drago nam je kada se pruži mogućnost da preko tih projekata pružimo podršku u manjim i većim sredinama. To činimo sa zadovoljstvom. Lepo je kada uđeš u neku školu i kada vidiš ozarena lica dece Ili u Dom kulture koje je važno mesto za stanovnike Ivanova. Ovo je dobro odrađen posao", kaže Petko Dojkov, ambasador republike Bugarske.

"Zaista je važno što ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske ovo mesto prepoznaje kao mesto u koje vredi ulagati. To je znak da dobro radimo i da se na dobar način neguje tradicija, običaji i kultura bugarskog naroda. Grad Pančevo neguje tradiciju i ostalih nacionalnih manjina i na to smo ponosni", ističe Marija Jević, gradska većnica za kulturu i omladinu.

U najmanjem naseljenom mestu na području grada Pančeva živi oko hiljadu Srba, Bugara i Mađara koji neguju svoj kulturni i nacionalni identitet. Mesto okupljanja svakako je Dom kulture, koji organizuje brojne manifestacije.

 

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.